IVAN BUNIN gemisi ile

Don Nehri’nden Volga’ya

 

Rostov – Volgograd – Saratov – Samara

Kazan – Çeboksari – Nijniy – Novgorod – Kostroma – Yaroslavl – Ugliç - Moskova

 

18 Mayıs 2022 (11 Gece/12 Gün)

 

IVAN BUNIN gemisi ile

Don Nehri’nden Volga’ya

 

Rostov – Volgograd – Saratov – Samara

Kazan – Çeboksari – Nijniy – Novgorod – Kostroma – Yaroslavl – Ugliç - Moskova

 

18 Mayıs 2022 (11 Gece/12 Gün)

Tur Tarihleri : 1. 18.05.2022 - 29.05.2022
Fiyat : 1.399 EUR dan başlayan fiyatlar
booked.net

IVAN BUNIN gemisi ile

Don Nehri’nden Volga’ya

18 Mayıs 2022 (11 Gece/12 Gün)

Rostov – Volgograd – Saratov – Samara – Kazan – Çeboksari – Nijniy – Novgorod – Kostroma – Yaroslavl – Ugliç - Moskova

ERKEN REZERVASYON  İNDİRİMİ

KABİN BAŞI 75 EURO 15 NİSAN'A KADAR !!

Don Kazakları’nın anavatanı Rostov, Volga-Don Kanalı geçişi, II. Dünya Savaşı’nın ve tarihin seyrini değiştiren Stalingrad (Volgograd), Mamayev Kurgan, Tataristan’ın başkenti Kazan, Çuvaşistan’ın başkenti Çeboksari, Volga’nın başkenti Nijniy Novgorod (Gorki)…..    

TUR PROGRAMI

01.Gün |17 - 18 Mayıs 2022 |      İSTANBUL  ROSTOV          
17 Mayıs Çarşamba akşamı, İstanbul Yeni Havalimanı, Dış Hatlar Terminali, Türk Havayolları kontuarında saat 21.30’da buluşma. Check-in ve Pasaport işlemleri sonrası Türk Havayolları’nın TK293 sefer sayılı uçuşu ile saat gece yarısı 00.35’de Rostov’a hareket. Yerel saat ile 02.50’de Rostov’a varış sonrası Rostov limanında bizleri bekleyen nehir gemimize transfer. Gemimize check-in işlemleri ve dinlenmenin ardından gemide öğle yemeği. Öğle yemeği sonrası ücretsiz Rostov şehir turu. Atamanlar diyarı Rostov, 18.yy’da Rusya’nın güney sınırlarını koruyan Don Kazakları’nın ileri karakollarından biri ve önemli bir ticaret merkeziydi. Bugün de Kafkasya’ya geçit vermekte olup önemli bir sanayi ve tarım şehridir. Muhteşem parkları, plajları, tiyatro ve müzeleri, nadir ve güzel bitkileri barındıran botanik bahçeleri ile çok güzel bir şehirdir.Tur sonrası gemiye dönüş. . Saat 15:00’te geminin hareketi. Don nehri üzerinde Volga’ya doğru yolculuğumuz başlıyor. Bu akşam Kaptan’ın ‘’Hoş Geldiniz Kokteyl’inde’’ gemi mürettebatı ile tanışıyoruz. Akşam yemeği ve geceleme gemimizde.

02.Gün |19 Mayıs 2022|Perşembe                       NEHİRDE SEYİR      
Kahvaltı sonrası tam gün yol alacağınız Don Nehri’nin birbirinden güzel manzaralarını seyredebilir, fotoğraf çekebilir ve gemide düzenlenecek değişik etkinliklere katılabilirsiniz. Volga-Don Kanalı’ndan geçişten sonra yolculuğumuz Volga Nehri üzerinde devam edecek. Bugün geçeceğimiz ekonomik ve stratejik değeri yüksek Don – Volga Kanalı, Padişah II. Selim döneminde, Sokollu Mehmet Paşa öncülüğünde kazılmak istenmiş, yapılabilseydi belki de tarihin akışını önemli ölçüde değiştirebilecek bu girişim başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Öğle, Akşam yemeği ve geceleme gemimizde.

 

03.Gün |20 Mayıs 2022 |Cuma      VOLGOGRAD (STALİNGRAD) PANORAMA MÜZESİ

Kahvaltı sonrası serbest zaman. Öğle yemeğine kadar manzara’nın keyfini çıkarabilir, gemi içi etkinliklere katılabilirsiniz. Gemide öğle yemeği sonrası saat 14:00’da Volgograd’a varış ve ücretsiz şehir turuna hareket. Eski adı Stalingrad olan bu şehir İkinci Dünya Savaşı sırasında büyük çarpışmalara sahne olmuş ve Nazi işgaline karşı büyük bir direniş göstermiştir. Turumuz sırasında savaşın dönüm noktası Efsanevi Stalingrad Direnişi anısına yapılan Mamayev Kurgan Tepeleri’ndeki etkileyici kahramanlık Anıtı da ziyaret edilecektir. Arzu eden misafirlerimiz ekstra Panorama Müzesi Turuna katılabilirler. Saat 18:00’da geminin hareketi. Öğle, Akşam yemeği ve geceleme gemimizde.

04.Gün |21 Mayıs 2022 |Cumartesi          SARATOV

Saratov’a varış ve otobüsle ücretsiz şehir turu. Konservatuvar binası, Fedin Devlet Müzesi, Kirov Caddesi, Opera Binası, Teslis Katedrali ve güzel bir panoramik manzaraya sahip Zafer Parkı görülecek yerler arasındadır. Saat 17:00’da geminin hareketi. Akşam yemeği ve geceleme gemimizde.

05.Gün |22 Mayıs 2022 |Pazar                  SAMARA

Gemide sabah kahvaltısı. Kahvaltı sonrası gemimiz Volga üzerinde yol alırken manzaranın tadını çıkarabilir veya gemi içi etkinliklere katılabilirsiniz. Gemide öğle yemeği. Saat 16:00’da Volga Nehri kıyısındaki önemli şehirlerden Samara’ya varış ve ücretsiz şehir turu. Devrim Meydanı, Puşkin Meydanı, Samara’nın ünlü Rıhtımı, Leningrad Caddesi görülecek yerler arasındadır. Saat 19:00’da geminin hareketi. Akşam yemeği ve geceleme gemimizde.

06.Gün |23 Mayıs 2022 |Pazartesi            KAZAN (TATARİSTAN)

Gemide sabah kahvaltısı. Öğle yemeği sonrası saat 16:30’da Tataristan’ın başkenti Kazan’a varış.           

Kazan’da ücretsiz şehir turumuza başlıyoruz. Rusya’nın en güzel ve en önemli şehirlerinden, kadim şehir Kazan, Türk kökenli Volga Bulgarları tarafından kuruldu. 13. ve 14.yüzyıllarda, Altın Ordu döneminin en önemli merkezlerinden biri haline geldi. Bir dönem Kazan Hanlığı’nın başkentliğini yapan şehir 16.yüzyılda Korkunç İvan döneminde Rusların eline geçti. Şehre adını veren Kazanka Nehri ile Volga Nehri’nin kesiştiği yerde bulunan bu güzel şehri gezerken görülecek yerler arasında; “Eski Tatar Mahallesi, Mercani Camii, Unesco dünya kültür mirasları listesindeki Kazan Kremlini, Kul Şerif Camii, Süyümbike Kulesi”

07.Gün |24 Mayıs 2022 |Salı      ÇEBOKSARI              

Gemide sabah kahvaltısı. Saat 09:00’da Volga nehri kıyısındaki Çuvaşistan Cumhuriyeti’nin başkenti Çeboksarı’ya varış. Çoğunluğunu Türki halklardan olan Çuvaşlar’ın oluşturduğu Çuvaşistan’ın nüfusu 1.200.000 dir. Volga kıyısndaki güzel şehir Çeboksarı’yı şehirde yapacağımız geziyle keşfetmek için bol vaktimiz olacak. Saat 16:00’da geminin hareketi. Öğle , akşam yemekleri ve geceleme gemimizde. 

08.Gün |25 Mayıs 2022 |Çarşamba          Nijniy Novgorod (GORKİ)

Gemide sabah kahvaltısı sonrası Nijniy Novgorod’a varış. SSCB döneminde Gorki adıyla bilinen şehir, Volga bölgesi’nin başkenti sayılıyor. Burası Rus ve Sovyet Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Maksim Gork’nin doğduğu ve uzun yıllar yaşadığı şehirdir. Burada yapacağımız tur sonrası gemiye dönüş. Geminin hareketi. Öğle ve akşam yemekleri ve geceleme gemimizde.

09.Gün |26 Mayıs 2022 |Perşembe          KOSTROMA

Gemide sabah kahvaltısı sonrası Kostroma’ya varış. Rusya’nın en eski ve en köklü şehirlerinden biri olan Kostroma çok zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahiptir.  Mimarisi ve tarihi anıtları ile Rus şehirleri içinde önemli bir yeri bulunan şehrin тüfusu 280 bindir. Burada yapacağımız şehir turu ile bu güzel şehri tanıyoruz. Turumuz sırasında kuruluşu 13. Yüzyıla kadar uzanan İpatiyev Manastırı’na da uğruyoruz. Tur sonrası gemiye dönüş. Akşama doğru geminin hareketi. Öğle ve akşam yemekleri ve geceleme gemimizde.

Kahvaltı sonrası gemimiz Yaroslavl’a varıyor. 1010 yılında kurulan Yaroslavl Rus tarihinde bir çok ilklerin yaşandığı önemli ve güzel bir şehirdir. Varışta özel aracımız ile yapacağımız ücretsiz Yaroslavl panoramik şehir turunda; Transfigürasyon Manastırı, Şehir Meydanı, Peygamber İlyas Kilisesi, Volga ve Kotorosol nehirlerinin kordonu görülecek yerler arasındadır. Daha sonra gemimize dönüş ve saat 19:00’da Ugliç’e hareket. Öğle yemeği, akşam yemeği ve geceleme gemimizde.

11.Gün |28 Mayıs 2022 |Cumartesi                      UGLİÇ
Kahvaltı sonrası 08:30’da Ugliç’e varış. Volga kıyısında bulunan bu şirin şehirde yapacağımız ücretsiz Ugliç yürüyüş turunda; Eski Kremlin meydanındaki Transfigürasyon Katedrali ve Korkunç Ivan’ın oğlu Dimitri’nin 9 yaşında iken öldüğü yerde yapılmış olan Dimitri Kan Kilisesi görülecek yerler arasındadır. Saat 13:00’da Moskova’ya hareket ve gemide öğle yemeği. Bu gece Kaptanın Gala Yemeği ile ağırlanacaksınız. Geceleme gemimizde.

Gemide sabah kahvaltısı. Öğleye doğru Gemiden çıkış işlemleri sonrası Moskova Panoramik şehir turunda; Leningrad caddesi, Avrupa’nın en yüksek binalarından Triumph Palace, Tverskaya Caddesi, Parlamento Binası, Bolşoy Tiyatrosu, Lubyanka Meydanı, KGB Merkez Binası, Aziz Vasili Kilisesi, Kızıl Meydan, Gum Alışveriş Merkezi, Kurtarıcı İsa Kilisesi, Meclis Binası görülecek yerler arasındadır. Daha sonra Kremlin + 1 Katedral turu düzenlenecektir. Turlar sorası merkezde serbest zaman. Belirtilen saatte buluşma ve havalimanına transfer. Check-in ve Pasaport işlemleri sonrası Türk Havayolları’nın TK416 sefer sayılı uçuşu ile saat 21:10’da İstanbul Yeni Havalimanına hareket. Yerel saat ile gece 00:05’de İstanbul’a varış ve turumuzun sonu.

© 2023 Vispo Travel. All rights reserved

Content
Tur Ara
Fiyata Göre
Tur tipi
Anahtar Kelime
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi