Tur Tarihleri : 1. 21.02.2022 - 1.01.2028
Fiyat : Program Fiyatlarımız Hazırlanıyor

  

Küreselleşen dünyada en çok etkilenen kesimler, hiç kuşkusuz kariyer basamaklarına yeni adımını atan genç profesyoneller ve eğitimini sürdüren profesyonel adayları, üniversite ve mesleki okul öğrencileridir.

Birçoğunun, yakın bir gelecekte kendilerini farklı kültürlerin oluşturduğu ‘’çok kültürlü’’ iş ve sosyal ortamlarda mesleklerini icra ederken bulmaları kaçınılmazdır. Bu çok kültürlü ortamların zorluklarından çok avantaj ve fırsatlarını görme vizyonuna  ve bunlardan yararlanma yetisine sahip olan idealistler, üst kademelere yükselerek geleceklerini güvenli bir şekilde inşa etmenin yolunu açacaklar.  Bu yadsınamaz gerçeklerin ışığında, mesleki ve kişisel gelişim  profesyonellere, üniversite, mesleki okul öğrencilerine ve diğer gençlere çok kültürlü iş ve sosyal ortamların kapılarının açılması şarttır.

USEH kuruluşundan bu yana sunmuş olduğu mesleki programlarda arzulanan hedefe uygun nitelikli ve güvenilir staj anlayışına verdiği önemden hiçbir zaman taviz vermemiş ve başarı grafiğini katılımcıların başarı grafiği ile istikrarlı bir şekilde pekiştirmiştir.

USEH sunmuş olduğu kültürel ve mesleki değişim programlarında tüm tarafları ortak paydada buluşturarak, katılımcıların kariyerine uzun vadeli kazançlı bir durum yaratmada 20 yıla aşkın tecrübesiyle uluslararası düzeyde oluşturduğu güvenilirliği ve yetkinliği ile önemli bir başarı elde etmiştir.

USEH 1999’dan günümüze degin, ABD’de faaliyet gösteren merkezine bağlı dünya genelinde 6 kıtada Türkiye’nin de dahil olduğu 13 ülkede temsilcilikleri ve ofisleriyle alanının  en güvenilir ve tanınmış ‘kariyer pusulası’ olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

NEDEN USEH ?

. Türkiye Yurtdışı Maaşlı staj programlarını geniş sektörlere 1999 yılında ilk sunan kurumdur.

.Nitelikli işletme ve staj programı sunmaktadır.

. Dünya genelinde en geniş sektörel yerleştirme ağına sahip kurumdur.

. İşletmeler ile direkt temas halindedir; aracı kullanmaz!

. Tüm programlarında hareket öncesi birebir kültürel oryantasyonu veren ilk ve tek kurumdur.

.ABD de kültürel değişim alanında kurulmuş ilk Türk orijinli ve tüm dünya genelinden öğrenci ve profesyonellere hizmet veren ilk ve tek Türk – ABD şirketidir.

. Uluslar arası arenada USEH in kendi programlarını temsil eden 6 kıtada partner ofisi bulunan (Türkiye-Kanada-Avustralya-Hindistan-Çin Halk Cumhuriyeti-Güney Kore-Filipinler- Güney Afrika-Meksika-Brezilya-Arjantin-Peru) bilinilirliği yüksek bir kurumdur.

. ABD de kendi ofisi mevcuttur ve katılımcılar ile her zaman direkt temas ve danışmanlık desteği sunar.

. Katılımcı ile temas staj süresince ve bitiminde devam eder.

FAALİYET ALANLARIMIZ

      

        Yurtdışında Staj Programları;

Konusunda yüksek öğrenimini halen sürdürmekte olan üniversite öğrencilerine, öğrenimini tamamlamış ve sektöre atılmış üniversite mezunlarına yurt dışında ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada ve Çin Halk Cumhuriyeti’nde olmak üzere çeşitli ülkelerde, 3 aydan 18 aya kadar değişen sürelerde staj/internship olanakları sağlamaktadır.

         Lisans – Lisans Üstü ve Sertifika Programlara Yerleştirme;

Lisans ya da yüksek lisansını tamamlamak isteyen öğrenciler, başta temsilciliğini üstlendiğimiz üniversiteler olmak üzere ABD, Kanada, Avustralya ve Avrupada da programlarına yerleştirilmektedir.

         Master & Çalışma Programları;

Sınırlı sayıda üniversitede sunulan Master/Co-op programları ile genç profesyonellere lisansüstü dereceleri elde etme imkanı sağlarken aynı zamanda uzmanlaşmak istedikleri sektörde çalışma imkanı sunmaktadır. Bu program öğrencilerine ABD de master yaptıkları alanda haftada 40 saat çalışabilirler.

          YURTDIŞI STAJ PROGRAMLARIMIZ

    

ABD hükümeti Temmuz 2007 itibari ile J-1 vizesi altında sunulan programların sınıflandırmasında ve koşullarına yenilikler öngörmüştür. Buna göre J-1 vizesi altında program kategorileri şunlardır.

-         Internship / maksimum 12 ay katılım süresi

-         Traineeship / maksimum 18 ay katılım süresi

    Internship Katılımcı Koşulları;

-         19-28 yaşları arasında olmak

-         Min. upper intermediate seviyesinde İngilizce bilgisi

-         Üniversite öğrenimini sürdürüyor ve/veya mezuniyetin üstünden 12 aydan uzun süre geçmemiş olmak

    Traineeship Katılımcı Koşulları;

-         21 – 40 yaşları arasında olmak

-         Min. upper intermediate seviyesinde İngilizce bilgisi

-         Mezun statüsünde bulunmak

-         Eğitim ve/veya Deneyim sürelerinin toplamda 5 yıla denk olması

Önemli Not: Toplamda 5 yıllık deneyime sahip lise mezunları da bu programa katılabilmektedir.

     Sektörler;

Turizm ve Otelcilik / Gastronomi / Aşçılık / Öğretmenlik / Genel İşletme / Finans / Satış – Pazarlama / Reklamcılık / PR / Ofis Yönetimi / Web Design / Tarım

      Aylık Gelir;

Stajyer staj yaptıkları kurumlardan aylık olarak yaklaşık 1 500 – 2 500 USD (Saatlik 10 – 16 $) arasında ödeme alırlar. Aylık gelir kişinin görev yapacağı toplam saat ve pozisyonuna bağlı olarak alacağı saatlik ücret ve (varsa) tip bazında artış / değişiklik göstermektedir.

Bu içerik yazılarının devamında mailde size yolladığım pdf leri uygun bir şekilde koyalım.

BİLİNMESİ GEREKENLER

  

      Profesyonel Eğitim;

Stajyerler staj yaptıkları kurum bünyesinde işletme için mesleki eğitime tabi tutulurlar. Staj süresinin sonunda stajyerin görev aldığı kurum / işletme, gerçekleştirdiği değerlendirmeye bağlı olarak stajyeri belgelendirir.

       Konaklama;

Genel uygulamada ilk 3-5 günlük geçici konaklama işletmede gerçekleşir. Bu geçici konaklama süresi işletmelere göre değişmekte 14 günü bulabilmektedir. Geçici konaklama süresinde stajyer mevcut sürekli konaklama alternatiflerinden uygun olanını kendi bütçesine/tercihlerine göre seçer. Geçici konaklama ünitesi sağlamayan işletmeler için giderleri stajyer tarafından karşılanmak üzere kurumumuz tarafından geçici ya da sürekli konaklama seçenekleri sunulur.

         Sağlık Sigortası;

ABD yasaları gereği ABD’de staj programına katılan her stajyerin staj süresinde geçerli olacak sağlık sigortası yapılır.

           Vize İşlemleri;

Stajyerler ABD’de stajlarını J-1 vizesinin sağladığı yasal koşullar çerçevesinde gerçekleştirir. J-1 vize türü için gerekli olan işlemler(DS 2019 vize talep formunun sağlanması) kurumumuz tarafından sağlanır. Ancak aday formu temin ettikten sonra J-1 vizesini tasdik ettirmek için ABD elçiliği / konsolosluğuna bizzat başvurmak zorundadır. J-1 vizesinin onaylanma insiyatifi tamamen ABD elçiliği / konsolosluğuna aittir.

            Danışmanlık;

USEHstaj programına dahil olan stajyerlerin program süresince periyodik aralıklarla gelişimini takip eden bir sistem ile stajyere, staj süresince danışmanlık ve destek sağlanmaktadır.

             Oryantasyon;

Yurtdışı stajına katılan her stajyer USEH’in ABD ye gidiş öncesinde düzenlemiş olduğu oryantasyon seminerine katılmakla yükümlüdür. USEH danışmanları tarafından verilen oryantasyon seminerinde aşağıdaki başlıklar ele alınır. Katılımcıların stajlarını gerçekleştirecekleri işletmenin genel performans ve davranış beklentileri; gidilen bölgedeki genel yaşam koşulları; temel kültürel farklılıklar-benzerlikler; seyahat programı.

             Ulaşım;

ABD’ye ulaşım masrafları stajyere aittir. Ancak talep edildiği takdirde USEH yetkilileri stajyere indirimli bilet temininde yardımcı olur.

              Başvuru Süreci;

Aday, ABD’de staj yapmaya karar verdiğinde kurumumuza web sitemizden online başvuru ve/veya CV’si ile başvurduktan sonra mülakata alınmaktadır.

Mülakat sonunda kabul edilen aday staj resmi başvuru sözleşmesini imzalar ve ilk etapta sadece başvuru ücreti yatırır. (Alınan başvuru ücreti hiçbir koşulda iade edilmez.)

Adayın kabul edildiği işletmeden staj koşullarını (çalışma saatleri, Aylık ücret, staj planı, konaklama koşulları) içeren kabul sözleşmesi geldikten ve aday tarafından imzalandıktan sonra iki işgünü içerisinde adayın program ücretini belirtilen USEH hesabına yatırması istenmektedir.

Her katılımcı staj koşullarını içeren sözleşmenin dışında, genel olarak staj süresince USEH ve katılımcınınkarşılıklı sorumluluklarını ve yükümlülüklerini içeren bir genel sözleşme imzalayacaktır. Sözleşmede belirtilen yükümlülüklere aykırı davranan stajyerlerle ilgili olarak USEH sorumluluk kabul etmeyecektir.

Tüm staj programlarımız için ofisimizden bilgi alabilir, başvurularınız için www.useh.orgadresinden online form doldurabilirsiniz.    Sorularınızı aşağıdaki mail adresimize iletebilirsiniz. vispo@useh.org

       

 

 

Our interns often reapply for our programs because of the positive, cultural and unique work environment we provide. Apply for our hospitality and business internships today!

© 2023 Vispo Travel. All rights reserved

Content
Tur Ara
Fiyata Göre
Tur tipi
Anahtar Kelime
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi