Mevsimsel olarak en elverişli zamanında ülkeyi gezebilme fırsatı.

 

4 Kraliyet şehrinde 5 UNESCO Dünya Kültür Mirası’nı keşfetme ayrıcalığı.

 

Fotoğrafçılık, Gurme, Mimari, Zanaat, Doğu Kültürü,

 

Gastronomik yemekler,

 

Merkezi konumda dört yıldızlı otellerde konaklama rahatlığı

 

 

Mevsimsel olarak en elverişli zamanında ülkeyi gezebilme fırsatı.

 

4 Kraliyet şehrinde 5 UNESCO Dünya Kültür Mirası’nı keşfetme ayrıcalığı.

 

Fotoğrafçılık, Gurme, Mimari, Zanaat, Doğu Kültürü,

 

Gastronomik yemekler,

 

Merkezi konumda dört yıldızlı otellerde konaklama rahatlığı

Tur Tarihleri : 1. 7.11.2022 - 27.11.2022
Fiyat : Program Fiyatlarımız Hazırlanıyor
booked.net

BÜYÜLEYİCİ FAS & KRALİYET ŞEHİRLERİ

VİSPO TRAVEL REHBERLERİ İLE

KASABLANKA – MARAKEŞ -  RABAT – MEKNES - FES

Pazartesi - Pazar

7 Gün / 6 Gece

   

GEZİNİN ÖZELLİKLERİ

Mevsimsel olarak en elverişli zamanında ülkeyi gezebilme fırsatı.

4 Kraliyet şehrinde 5 UNESCO Dünya Kültür Mirası’nı keşfetme ayrıcalığı.

Fotoğrafçılık, Gurme, Mimari, Zanaat, Doğu Kültürükonusunda farlı beğenilere hitap eden bir program içinde Cenk Bulut rehberliğinde, Saray, Bahçe, Müze gibi farklı kültürel özelliklerde tüm geziler ve müze, ören yerleri girişleri, ulaşım dahil ekonomik koşullarda bir gezi.

Gastronomiközelliğe sahip restoranlarda alınacak öğlen yemekleri, 1001 gece masallarını andıran şov ‘Chez Ali’de akşam yemeği ve Casablanca filmine konu olan Ricks’de öğlen yemeği dahil tüm yemeklerin programa dahil olması.

Merkezi konumda dört yıldızlı otellerdekonaklama rahatlığı.

T U R   P R O G R A M I

1. GÜN -  Pazartesi : İstanbul - Kasablanka

Fas Kraliyet Havayolları İstanbul hareketli 18:40 tarifeli seferi ile Kazablanka’ya uçuş. Uçakta alacağımız akşam yemeği sonrası 21:25’de şehir merkezindeki otelimize transfer. Konaklama Hotel Imperial Plaza 4****’da.

     

2. GÜN -  Salı :  Kasablanka - Marakeş

Otelimizde alacağımız kahvaltıdan sonra kısa bir yolculuk sonrasıMarakeş’e varıyoruz. George Orwell 1939’da “Batılılar deve, kale, palmiye, lejyoner ve eşki dolu bir şehir görmek için buraya geliyor” diye yazmıştı. O gün bugündür Marakeş egzotik çarşıları, saray gibi otelleri, gece hayatıyla ilgi çekiyor. Etimolojik kökeni Berberi dilinden gelen ‘Tanrının Toparakları’ Marakeş için toprağının enginden ötürü ‘Kızıl Şehir’ de denmektedir Aynı zamanda Avrupa Jet-Seti’nin gözdesi bir kent burası. Dilimizdeki “Maroken” sözcüğünün de doğduğu yer burası. Sur içindeki labirenti andıran Medina’nın enerjisine, kışkırtıcılığına hayran kalmamak elde değil.Bahia Sarayınıgezerken Fas tarihine dalacak, Endülüs tarzı ahşap ve mozaik süslemeleri keşfedeceğiz. İspano Moresk mimarinin 800 yıllık örneği Koutoubia Minaresini seyrettikten sonra, maceramız SOUK adı verilen Marakeş kapalı çarşısının dar ara sokaklarında devam edecek. Kültürel yaşam alanını sürdürülmesi için UNESCO Dünya Kültür Mirası Afrika kıtasının en hareketli şehir meydanı,meddahlar, yılan oynatıcıları, dövmeciler, hokkabaz ve cambazların gösterileri ile şenlenen Jamaa el Fna Meydanı’nı geziyoruz. Öğlen yemeği sonrası ünlü modacıYves Saint Laurent’in özel koleksiyonu ile dünyanın farklı yerlerinden gelen 3000 çeşit bitkiyi barındıran evi ‘Jardins de Majorelle’ yi keşfediyoruzGünün sonunda Marakeş şehir merkezinde yer alan Hotel Atlas Asni 4 **** otelimize yerleşiyoruz. 11 Hektarlık bir alanda kurulan 1001 gece masallarını yaşayacağımız bir saraya akşam yemeği için otelimizden hareket ediyoruz. Chez Ali’de otağlarda yöresel yemeğimizi yerken berberilerin gösterilerini izliyoruz. Otelimize gece yarısına doğru dönüş.                  

                                

3. GÜN -  Çarşamba :  Essaouira

Kahvaltıdan sonra Jimi Hendrix’in kendini yenilediği, nirvanaya ulaştığı bir UNESCO Dünya Kültür Mirası şehri olan Essaouira’ya  hareket ediyoruz. 175 Kmlik yolun sonunda ulaşacağımız kasaba eski ve büyülü bir Portekiz kasabası. Orson Wells, Jimy Hendrix gibi bohem hayatı seçen sanatçılar şehrin tarihi medinasında (sur içi) yaşamışlardır. 18.yy da avrupalı bir mimar tarafından yapılmış olan tarihi surlarından Atlas okyanusunun köpüklü dalgalarını seyretmek insanı büyüler (Jeremy Irons ve Patricia Kaas’ın Ladies and gentlemen filmindeki gibi). Atlas Okyanusu kıyısındaki kasabada gezginler bir sergi açacak kadar fotoğraf çekiyorlar. Bu kasaba aynı zamanda son yılların mucize bitkilerinden Faslı kadınlar tarafından“Sıvı Altın” olarak betimlenen Argan’ın da merkez üretim yeri. Essaouira’da yetişen Argan bitkisi tıpta “Argania Spinosa” olarak tanımlanıyor ve birçok güzellik uzmanı tarafından tedavilerde kullanılıyor. İçerdiği E vitamini, felurik asit ve güçlü antioksidanlarla gençlik iksiri olarak tanımlanan yağ batı tarafından yeni tanındı. Öğle yemeğini bir balıkçı lokantasında aldıktan sonra, Essaouria’nın Bodrum’u andıran sokaklarında serbest zaman.  Otelimize dönüş sonrası akşam yemeği serbest. (Opsiyonel Jad Mahal’da Akşam Yemeği)

4. GÜN -  Perşembe :  Marakeş – Kasablanka - Rabat

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası  Kazablanka’ya hareket ediyoruz. Şehre varışımızda Kazablanka siluetinin simgesi , 10.000 taş ustası tarafından altı yılda tamamlanan 656 metrelik minaresi ile dünyanın üçüncü büyük camisi Hassan II Camii‘ni  öğlen namazı esnasında rehberimiz eşliğinde gezeceğiz. Unutulmaz Kazablanka filmine sahne olan Rick’in Barı’nda, alacağımız öğlen yemeğinde ‘Tekrar çal Sam’ deyip II. Dünya Savaşı yıllarının en büyük aşklarından birini anımsayacağız. 1 saat sürecek kısa bir yolculuk sonrası Fas Krallığı’nın başkenti Rabat’a varıyoruz. Kraliyet Sarayı Meydanı, mavi sokaklarıyla ünü ülke sınırlarını aşmış UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Kasbah Udaya’yı keşfedip, tamamlanmamış kule  Hassan Kulesi’ni göreceğiz. HOTEL RIHAB 4****otelimize yerleşme. Akşam yemeği otelimizde.

 

5. GÜN - Cuma : Rabat  –  Meknes

Otelde alacağımız kahvaltı sonrası kısa bir yolculuk sonrası varacağımız 17. Yüzyıl başkenti UNESCO Dünya Kültür Mirası Meknes’te tasarımındaki zenginlik ve ustalık nedeniyle İslam mimarisinin en iyi örnekleri arasında gösterilen gezilebilen tek tarihi anıt mezar Moulay İsmail’in Anıt Mezarı 'nı ziyaret ediyoruz.

Öğlen yemeği sonrası, duvarları çini mozaikleri ve kaligrafik desenlerle süslü ülkenin en görkemli kapısı, şehrin sembolü Bab Mansour Kapısını görüyoruz.  Kısa bir yolculuk sonrası Fes’e varış ve Barcelo Hotel 4 ****’a yerleşme. Akşam yemeği  otelimizde.

   

6. GÜN - Cumartesi : Fes - Kasablanka

Otelde alacağımız kahvaltı sonrası, Endülüs’ün kutsal bilim merkezlerinden Fez şehrini gezmeye sabah erkenden Mellah Musevi Mahallesi ve Endülüs semti ile başlıuyoruz. Karavin camisi veMedresesi, Neccarin Çeşmesi veAttarin Medresesi ile devam ediyor. Öğlen Yemeği sonrasında, binlerce yıllık geleneksel üretimin devam ettiği deri tabakhaneleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası Medinasını ve Fez çarşısını gördükten sonra Casablanca şehrine dönüyor ve son gecemizi Atlas okyanusu sahilinde geçiriyoruz. Akşam Yemeği ve konaklama Hotel Imperial Plaza 4****’da.

    

7. GÜN -  Pazar : Kasablanka - İstanbul

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısı sonrası, Fas Kraliyet Havayollarının 10:40 İstanbul uçuşu için  V. Muhammed Havalimanına transfer. 17:20’de İstanbul Havalimanı’na varış.

UÇUŞ DETAYLARI

Gidiş

İSTANBUL  / KAZABLANKA 

Dönüş

KAZABLANKA / İSTANBUL

O T E L L E R

 

4 ***** Imperial Plaza Hotel & Spa – Casablanca 2 Gece (veya benzeri)

              
   

4 ***** Atlas Asni – Marrakech 2 Gece (veya benzeri)

4 ***** Rihab Hotel– Rabat 1 Gece (veya benzeri)

4 ***** Barcelo Hotel – Fes 1 Gece (veya benzeri)

GRUP ORGANİZASYONLARINIZ

İÇİN BİZİMLE BAĞLANTIYA GEÇİNİZ 05322922320

 

© 2023 Vispo Travel. All rights reserved

Content
Tur Ara
Fiyata Göre
Tur tipi
Anahtar Kelime
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi